Scriu din trairi, din fapte, din asteptari, din iubiri pierdute, din iubiri visate, din viata, din tot ceea ce inseamna "a respira".
Hai sa traim respirand lucrurile cu adevarat valorose.

duminică, 11 septembrie 2011

Someone like yOu ...




Toţi suntem diferiţi, chiar dacă de multe ori unii dintre noi semănăm. Fiecare om are propriul mod de a percepe ceea ce îl înconjoară, şi acesta este format pe baza valorilor(spirituale, culturale, morale, ş.a.) dobândite la naştere sau învăţate în timp prin integrarea în diverse grupuri sociale. După cum spunea şi domnul Octavian Paler „ca doi oameni pot privi acelasi lucru Si pot vedea ceva total diferit” e foarte clar că fiecare dintre noi vedem, auzim, simţim, gândim, iubim altfel.

Nu există expresia “acela e mai slab, nu se pricepe la…” sau “acela e mai bun, se pricepe bine la…”, ci există doar expresia “acela este cel mai bun la, se pricepe cel mai bine la…”. Deci fiecare dintre noi este foarte bun în a face ceva, într-o activitate anume. Niciodată nu poţi spune că “Eu nu pot face nimic bine”, deoarece tot timpul va exista măcar o soluţie la orice problemă ce apare în decursul vieţii unui om. Pentru o problemă se pot găsi zeci, sute, mii, milioane de soluţii, depinde câţi oameni au întâmpinat acea problemă în decursul vieţii lor.

În ziua de azi nu mai poţi avea încredere totală în cineva şi asta din cauza faptului că trăim în nişte vremuri tulburi în care lumea este neliniştită(chiar dacă mulţi nu recunosc acest fapt), deoarece se întâmplă foarte multe evenimente negative ce ne afectează viaţa de actori sociali. Fiecare acum încearcă să supravieţuiască acestei perioade chiar răcindu-se faţă de prieteni şi persoanele dragi, fiind distant faţă de acestea, închizându-se în sine şi etalând în relaţia cu cei dragi şi ceilalţi doar o mască plină de cinism, aroganţă, duritate…multă falsitate.

În ziua de azi nu mai poţi să ai încredere în vorbele unei persoane(chiar dacă este persoana pe care o iubeşti), asta pentru că toţi trăim într-o mare confuzie. Mulţi nu ştiu ce vor de la această viaţă. Mulţi nu ştiu ce mai înseamnă acele vechi cuvinte: iubire, dragoste, onoare, prietenie, încredere, suferinţă, singurătate, vise, ş.a. O persoană ce se vrea a fi o persoană care te susţine, te sprijină şi tu o iubeşti, vrând să nu te rănească se poate contrazice în ceea ce spune în momente(zi, săptămână, lună…) diferite. Acum poate să spună “Dacă nu voi mai fi cu el, voi veni la tine”, iar după câteva săptămâni va spune “Noi nu putem fi împreună”. Aşa că nu trebuie să avem încredere nici măcar în persoanele pe care le iubim, dar care nu ne iubesc. Trebuie să avem încredere doar în persoanele care ne iubesc cu adevărat, demonstrând asta.

Poate dacă nu ar fi existat atâtea obstacole şi probleme viaţa ar fi fost mai plictisitoare, ar fi fost o rutină. Uneori suntem prinşi în situaţii foarte complicate la care ne este greu să alegem soluţia corectă pentru că suntem presaţi de timp. Sunt momente în care trebuie să rezolvăm mai multe probleme deodată, în ziua de azi acestea sunt destul de dese. Obstacolele şi problemele ce apar în viaţa unui om produc diverse reacţii din partea celorlalte persoane apoi duc la: dezbină prietenii, distruge relaţii de iubire, spulberă sentimente, “dărâmă” psihic un om, scurtează viaţa unui om, acestea fac o triere între oameni, şi până la urmă rămân doar acei oameni puternici, dar care poate nu au fost prea corecţi în ceea ce au făcut dealungul vieţii. 

În ziua de azi au de câştigat cei ce nu au o gândire în totalitate matură, căci aceştia nefiind în totalitate mature nu percep realitatea în deplinătatea ei şi astfel nu se simt afectaţi de aceasta. Dar acest fenomen scade odată cu înaintarea în vârstă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu